fbpx

Har du et barn, som ikke vil i skole?

Trist dreng med mørkt hår og mavepine
Vi oplever i disse dage mange børn, som ikke har lyst til at vende tilbage til skolen. Få 10 gode råd til, hvordan du bedst støtter dit barn til at komme tilbage i skole.

Mange forældre står i denne tid og skal præsentere deres barn for en ny hverdag – en hverdag, som kan virke kaotisk og fremmed. Børn, der før lock down  havde det svært i skolen, kan opleve, at det er blevet endnu mere udfordrende at skulle i skolen.

I Memox ved vi, at det kan være en udfordring for dig som forælder at hjælpe dit barn i skole. Vi ved, at du som forælder gør alt for at beskytte dit barn i mødet med de krav, som barnet ikke selv har mod på at håndtere. Derfor har vi formuleret nogle gode råd, der kan støtte dig i at få dit barn tilbage i skole efter en periode med lock down.

10 gode råd til, hvordan du kan støtte dit barn

1. Tal med dit barn om hendes/hans ønsker – Italesæt de rammer, du allerede kender til. Spørg derefter dit barn: Hvad er det værste, der kan ske? Hvad drømmer du om, der kan ske? Ved at du taler med dit barn om de forskellige scenarier, kan du gøre ham eller hende tryg, i og med barnet oplever, at det godt må sige og fortælle om det, der er svært.

​2. Inddrag barnet i målsætningen – Ved at inddrage barnet giver du medbestemmelse, og barnet kan bedre leve op til målene. Det overordnede mål kan være at skulle tilbage i skolen.

3. Sæt små mål, så barnet kan se, at I sammen er på rette vej – barnet har brug for at opleve succes. Opsæt derfor små, konkrete mål, som du VED, at barnet kan lykkes med, og anerkend, at barnet prøver undervejs.

4. Sæt en tydelig ramme med klare aftaler – Det kan f.eks. handle om morgenrutinerr: Hvornår skal barnet stå op, spise morgenmad, pakke skoletaske og ud ad døren? Det kan du vise med billeder og ved tydelige tidsintervaller.

5. Elsk, anerkend og ros dit barn – Alle børn er gode til noget! Man kan være en god ven, man kan være god til at hjælpe andre, til at være fokuseret, kærlig, sød osv. Det er vigtigt, at dit barn mærker, at du er opmærksom på, hvad barnet kan og er god til. Så husk at ros og anerkend. Elsk dit barn, simpelthen fordi dit barn er skønt, som det er.

6. Tro på, at det kommer til at lykkes – Det, man gør, bliver man god til. Tro på, at du nok skal få dit barn i skole igen. Det vil dit barn kunne mærke. Bliv ved, selvom du oplever modstand – giv ikke op.
7. Husk at fejre jeres succeser – Undervurder ikke vigtigheden af, at det giver positiv energi at fokusere på det, der lykkes. Husk at fejre, når I kommer i mål.

8. Se fremad – Det er vigtigt ikke at hænge fast i fortidens negative oplevelser. Fokusér din energi på at skabe en anden nutid og en ny start for dit barn.

9. Inddrag lærere og pædagoger – Der er fagpersoner omkring dit barn, som kan være gode at inddrage i din plan for at få dit barn tilbage i skole. De kan støtte dig i at sikre en god aflevering. Ved at inddrage dem i jeres plan, kan de være medspillere i at lykkes med at nå målet. Giv udtryk for, hvilke behov du har og hvad du forventer af dem, og hav forståelse for, at det faglige personale løber rigtigt stærkt for at få den nye dagligdag til at hænge sammen på en fornuftig måde for børnene.

10. Giv ikke op – Det vil komme til at lykkes at få dit barn i skole igen – du skal tro på det. Jo mere sikkert og trygt et miljø, du laver om dit barn, jo mere vil barnet turde udfordre sine grænser.

Søg

LUK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Faglig viden, nyheder og begivenheder indenfor det socialfaglige felt – direkte i din indbakke.