22 53 33 17
22 53 33 17

Aktiviteter for børn i vinterferien 2019

Dato: 8. februar 2019
I dag starter skolernes vinterferie. Vi har derfor samlet en oversigt over nogle af landets mange aktiviteter, som børn og forældre kan deltage i, i løbet af vinterferien. Nogle af dem er endda helt gratis.

Du kan læse mere om de enkelte aktiviteter og få inspiration herunder.

Vi ønsker alle en rigtig god vinterferie. 
 

Sjælland

 

Copenhagen Light Festival

Den 1.-24. februar afholdes Copenhagen Light Festival i store dele af København. Tag børnene i hånden og begiv jer ud i vintermørket og oplev et spil af lys og farver. I kan blandt andet opleve kunstværket Eternal Sundown på Kalvebod Brygge, som med sine 142 lamper og lasere skaber et smukt syn for både børn og voksne. Det er gratis at deltage. Læs mere her.

 

Stå på skøjter

Find flyverdragterne og skøjterne frem og tag børnene med på glat is. Tag for eksempel ud til skøjtebanen ved Frederiksberg Runddel og rund dagen af med en gåtur i Frederiksberg Have. Er det ikke vejr til at skøjte udenfor, så er der heldigvis også mulighed for at tage familien med på en af byens indendørs skøjtebaner, f.eks. Østre Skøjtehal på Østerbro. Mange steder har gratis entre, mens leje af skøjter koster 30-40 kroner. Læs mere om, hvor du kan stå på skøjter i København her.

 

Vinterferie i Absalon

I vinterferien kan du lade kreativiteten få frit løb i Folkehuset Absalon på Vesterbro. Prøv kræfter med bubble painting, hvor børn og voksne kan puste bobler med maling og sæbe og lave flotte malerier. Det koster 30 kroner pr. person, og du kan købe din billet på dagen i baren. Læs mere om hvilke arrangementer, der afholdes i Folkehuset Absalon her.

 

Brætspil i KU:BE 

Torsdag den 14. februar klokken 17-21 inviterer KU:BE til brætspilsaften for hele familien. Udfordr børnene i et slag Trival Pursuit eller Partners. Der er gratis entré. Læs mere her.

 

Opklar et mord fra besættelsestiden

Find din indre detektiv frem, når Frederikssund Museum inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde og her gælder det om at samarbejde og holde øjne og ører åbne efter spor. Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem. Det er gratis for børn at deltage, mens entre for voksne koster 50 kroner. Læs mere her.

 

Indendørs legepladser

Er det koldt og vådt udenfor, så tag børnene med i KU:BE, hvor de kan boltre sig i klatrelabyrinter og rutsjebaner. Eller lad børne lege i Blegdamsremisen, hvor der både er rutsje- og svævebane, et sørøverskib, dukkehuse og Lego i det kæmpestore legerum. Læs mere om forskellige indendørslegepladser her.

 

Vinterferietema om drager og vikinger i Waves

I uge 7 og 8 er der maser af sjove aktiviteter for børn i WAVES. I vinterferien har de hentet inspiration fra den aktuelle biograffilm Sådan Træner Du Din Drage 3, så I både kan møde drager og vikinger. En feriebillet koster 65 kr. u/biobillet og 140 kr. M/biobillet, og du kan se hele drageprogrammet lige her.

 

Vinterferiesjov hos Loppebølgen i Waves

Hos Loppebølgen i WAVES kan børnene få en sjov vinterferie. De kan blandt andet møde Ballonklovnen TOT, som underholder med ballondyr. Der vil være børnekoncert med sangerinden Christine Skou - kendt som Karla fra 'Kaj & Andrea' og fra 'Carlsen Kids', og du kan opleve Alexanders Fantastiske COLA SHOW, hvor han balancerer og stabler cola flasker. Er det snyd eller den rene magi? Kom og se med! Det hele foregår i Loppebølgens Børneland! Se programmet her.

 

Fields byder på masser af sjove og gratis aktiviteter

Field’s står klar med masser af sjove aktiviteter denne vinterferie! Dyk ned i dybet i deres kæmpe boldlegelands akvarium, skab dit helt eget kunstværk ud af modellervoks, gå på skattejagt eller få fede gaver i Field's butikker med et børnepas. Du kan læse mere her.

 

Vinterferie på Nationalmuseet 

Find kedsomhedsknapperne, prøv den indendørs legeplads, løs det 400 år gamle lortemysterie og rejs til de dødes verden eller kom med på børnerundvisning om fortællinger fra graven, hvor børnene kan få lov til at møde fire skæbner fra vores fjerne fortid. Du kan læse mere om tider og priser her.

 

Dansefeber i vinterferien

Gratis danseundervisning fra mandag d. 11. februar til torsdag d. 14. februar. Vær med til fire dage fyldt med danseglæde og gratis danseworkshops med blandt andet kreativ dans, hip hop og break dance. Del din danseglæde og vis dine sejeste moves! Arrangører: Foreningen Dans i Nordvest og Nordic Break. Det er gratis at deltage. Læs mere her.

Fyn

 

Cirkus i Rosengårdcenteret

Mandag til lørdag i vinterferien slår Rosengårdcenteret dørene op for en uge spækket med klovnerier, magi, akrobatik og søde dyr. Enoch’s Cirkus Show slår cirkusteltene op på torvet i centret og sørger for underholdning til både børn og voksne. Der er cirkusforestilling hver dag to gange om dagen klokken 13 og 16. Forestillingen varer 35-40 minutter, og det er gratis at være med. Læs mere her.

 

Skøjtebane i Middelfart

I vinterferien forvandles volleybanerne i Havnegade til en skøjtebane. Find skøjterne frem og tag familien med på en skøjtetur med udsigt over Lillebælt. Det er helt gratis, dog skal man selv medbringe skøjter. Læs mere her.
 


Krea værksted

Lad kreativiteten få frit løb, når Assens Bibliotek torsdag den 14. februar danner rammerne for en kreativ workshop for børn i alderen 7-10 år. Kom og lav perleplader, som du selvfølgelig får lov til at tage med hjem. Det er gratis at være med, og det starter klokken 10. Læs mere her.
 


Vinterferie på borgmestergården i Nyborg

Alle børn, forældre og bedsteforældre inviteres til en hyggelig stund i Borgmestergårdens skønne historiske rammer. Borgmestergården vil forvandle sit skolelokale til en kreativ byggeplads, hvor du får mulighed for at bygge et stykke murværk i miniature med Nyborg Slots tykke mure som inspiration. Nyborg Slots Dragtlaug har igen i år forberedt kreative aktiviteter for børn i systuen. Du kan sy din egen pung, kreere jordbær i stof, lave kartoffeltryk og flette et bånd på flettehjul. Du kan også opleve den fascinerende og autentiske arbejdsgang i smedjen, og i museets hyggelige gård kan du låne sværd og hjelme, stylter og sjippetove og lege som i gamle dage. Gratis for alle børn under 18 år. Læs mere her.

 

Skattejagt og fuglehusbyggeri på Museum Vestfyn

Mandag til torsdag i vinterferien klokken 10-15 slår Museum Vestfyn dørene op for en uge med skattejagt og fuglehusbyggeri. Børn, der er ifølge af en voksen, kan bygge deres egne fuglehuse og konkurrere om, hvilket fuglehus der først flytter en fugl ind i. Derudover vil der være skattejagt for store og små. Læs mere her.

 

Dyk ned i Elverhøjs magiske univers og kreative workshops 

I hele vinterferien fra d. 9. februar – 17. februar kl. 10:00-16:00 kan du komme på opdagelse i Fyrtøjet i Odense. Her suser vinden, og bladene bruser ved den krogede indgang til Elverhøj. Bagved trærødder og krogede gange gemmer der sig små rum til leg, oplevelse og kreative aktiviteter. H.C. Andersens eventyr om Elverkongens fest er sat i scene, og her kan du klæde dig ud som Elverpige og andre sære væsener fra den gamle folketro. Legens muligheder er mange, f.eks. kan du stege musesnuder i Elverkonens køkken eller lægge dig på lur i Troldgubbens kammer. Dagsprogrammet byder enten på eventyret om Elverhøj - levende fortalt - eller en workshop, hvor du kan lave din egen lygte dekoreret med smukke silhuetter af insekter. Læs mere her.

 

Tag på kinesisk dragejagt og skab din egen drage

Tag med på en spændende kinesisk dragejagt sammen med Børnemuseets formidler. Børneformidleren tager børnene med ind i udstillingen og fortæller om de eventyrlige kinesiske drager. Børnene udforsker montrene på egen hånd, finder drager, tager noter og laver deres egne tegninger. Bagefter kan de modellere deres helt egen drage og tage med hjem. Dragejagten begynder hver dag kl.11 og kl.13 fra mandag d. 11. til fredag d. 15. februar. Mødestedet er ved billetsalget. Forløbet tager ca. en halv time. Der er plads til max. 20 børn pr. forløb. Læs mere her.

 

Besøg snedkerfamilien i Børnenes Bagggård og byg dit eget skib 

Besøg snedkerfamilien og gå på opdagelse i både værksted og lejlighed. Der er en masse at opdage og prøve på egen hånd. Her må man nemlig røre ved alle ting. Måske møder du snedkeren i hans værksted, hvor han kan hjælpe dig med at bygge dit eget skib eller snedkerfruen i køkkenet, hvor du måske får lov til at smage en småkage eller andre lækre sager. Læs mere her.

 

Oplev en eventyrlig rundvisning med H.C. Andersen Paraden

Den 9. og 17. februar fra kl. 13:00-13:45 kan du komme med på en eventyrlig rundvisning i børnehøjde i H.C. Andersen Museum. Alle H.C. Andersen Paradens figurer flytter ind, og museet bliver levende. Kom og mød kejseren, der har magten, men måske ikke er så klog, som han selv tror. Og den ækle heks fra ”Fyrtøjet”, der måske i virkeligheden er vældig rar. Og Tommelise, der nok er lille, men har et meget stort hjerte. Prinsessen, der er så smuk, men måske ikke særlig sød. Og selvfølgelig Klods Hans, der måske – i virkeligheden – slet ikke er så dum, som han ser ud til. Læs mere her.

Jylland

 

Skøjtebane på C.W. Obels Plads i Aalborg

Tag familien under armen og bevæg jer ud på glat is på skøjtebanen på C.W. Obels Plads. Skøjtebanen har åbent fra klokken 12 til 20, og leje af skøjter koster 30 kroner. Nær skøjtebanen ligger caféer og spisesteder, som danner rammerne for en hyggelig stund i varmen efter en tur på isen. Læs mere her.

 

Marselis dyrehave i Aarhus

Tag børnene med ud i naturen og kom helt tæt på både hjorte, dådyr og vildsvin i Dyrehaven i Aarhus. Lad børne fodre og klappe dyrene. Hvis der falder sne, er der også mulighed for at kælke i Dyrehaven. Entre er gratis. Læs mere her.

 

Fortnite i Bruuns Galleri

Mandag til fredag i vinterferien fra klokken 10 til 16 kan du i Bruuns Galleri opleve et univers af Fortnite. Der vil være daglige gamingturneringer, områder med dans, tegning, skattejagt og konkurrencer. Det hele er gratis for både børn og voksne, men du skal lige huske at tilmelde dig, hvis du vil deltage i gamingturneringerne. Læs mere og tilmeld dig her.
 


Gå på opdagelse i det ydre rum i Steno Museet

I vinterferien åbner Steno Museet dørene op for et univers af astronauter og rumrejser. Træk i rumdragten og tag med på en opdagelse ud i rummet og besøg måner, planeter og fjerne verdener. Bliv klogere på månelandingen og tag et rumkapselselfie med hele familien. Arrangementet er gratis for børn. Læs mere her.

 

Skattejagt og naturhistorisk Museum i Aarhus

I vinterferien forvandles Naturhistorisk Musem til et eventyr under havoverfladen. Tag børnene med og bliv klogere på havets dyreliv. Prøv kræfter af som dykkerdetektiv i skattejagten. Entre og aktiviteter er gratis for børn. Læs mere her.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
14. juni 2021
Memox lancerer ny specialiseret spædbørnsindsats til udsatte og sårbare forældre
Memox er nu klar til at tilbyde Sikker Start. Det er en specialiseret indsats til udsatte spædbørnsforældre, som skal være med til at skabe en sikker ramme omkring spædbarnets trivsel og udvikling i det første altafgørende leveår.
Læs indlæg
2. juni 2021
Det gør en kæmpe forskel, når forældrene føler sig set og hørt
”Det er her i Danmark, vi skal bo og føre vores liv videre. Det er her, vi skal opdrage vores børn. Så det nytter ikke, at vi trækker værdier fra vores hjemland ned over hovedet på børnene, når det ikke giver mening for dem.”
Læs indlæg
25. maj 2021
Vi fortsætter kun vores indsatser, så længe det er nødvendigt
For knapt halvandet år siden skiftede socialrådgiver-uddannede Mona Zandi jobbet som leder i en kommunal børne- familieafdeling ud med en stilling som teamleder i Memox. Og hun er glad for at kunne konstatere, at gennemsigtighed, tillid og respekt er nøgleord i Memox’ samarbejde med kommunerne.
Læs indlæg
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Memox | Tlf. 22 53 33 17 | CVR: 37851582