22 53 33 17
22 53 33 17

Aktiviteter for børn i vinterferien

Dato: 6. februar 2020

Aktiviteter på Sjælland

 

Copenhagen Light Festival

Den 1.-23. februar afholdes Copenhagen Light Festival i store dele af København. Tag børnene i hånden og begiv jer ud i vintermørket og oplev et spil af lys og farver. I kan blandt andet opleve lysaftner i Zoologisk have hver lørdag i februar måned fra kl. 17-21. Læs mere her.


Stå på skøjter

Find flyverdragterne og skøjterne frem og tag børnene med på glat is. Tag for eksempel ud til skøjtebanen ved Frederiksberg Runddel og rund dagen af med en gåtur i Frederiksberg Have. Er det ikke vejr til at skøjte udenfor, så er der heldigvis også mulighed for at tage familien med på en af byens indendørs skøjtebaner, f.eks. Østre Skøjtehal på Østerbro. Mange steder har gratis entre, mens leje af skøjter koster 30-40 kroner. Læs mere om, hvor du kan stå på skøjter i København her.
 


Sille & Palles swingende børnejazz

Alder: Fra 2 år
Tid og sted: 14. februar i Krudttønden
Kridt danseskoene og husk dit instrument! Når Sille og Palle spiller op, er det både med gamle klassikere fra den danske børnemusik-sangskat, egne kompositioner og melodier, der opstår helt spontant undervejs. Det koster 40 kr. for børn og 60 kr. for voksne (+ gebyr). Læs mere her.

 

Børnekulturfestival i Vinterpaladset

Alder: Fra 3 år (på nær Rytmik med Grethe som er fra 2 år)
Tid og sted: 9.-16. februar Blågårds Plads
I vinterferien slås cirkusteltet igen i år op på Blågårds Plads, og fyldes med varme og masser af god og gratis børnekultur. Hver dag er der nye workshops, forestillinger og underholdning - og så er det gratis. Læs mere om aktiviteter i Vinterpaladset her.
 

Børnedans 3-5 år

Kreativ dans og bevægelse for 3 til 5-årige børn og deres forældre.
Tag børnene med til en vinterferie-danse-fest med masser af sjov og dejlig og trommende musik. En legende time for alle, der har krudt i numsen, og som synes, det er sjovt at danse. Det koster 30 kr. per danse-næse (den lille af dem), og der betales i baren, før dansen starter. Læs mere om børnedans her

Indendørs legepladser
Er det koldt og vådt udenfor, så tag børnene med i KU:BE, hvor de kan boltre sig i klatrelabyrinter og rutsjebaner. Eller lad børnene lege i Blegdamsremisen, hvor der både er rutsje- og svævebane, et sørøverskib, dukkehuse og Lego i det kæmpestore legerum. Læs mere om forskellige indendørslegepladser her.

Børnemusikbanko

Alder: 6-12 år.
Tid og sted: Folkehuset Absalon, den 13. februar kl. 15-16
Folkehuset Absalon på Vesterbro byder jer velkommen til musikbanko for børn. Vi synger og spiller banko til MGP, Disney, Medina, Rasmus Seebach og mange flere.
Alle tal på pladen bliver skiftet ud med titler på de bedste børne musik-numre og der er masser af præmier at vinde!
Bankoplader koster 10 kr. pr. stk., og kan købes i baren. (så kom i god tid, da plader skal købes og stemmen skal varmes op til fællessang). Læs mere her.


Fit for Fight på Krigsmuseet

Alder: 8-12 år. Børn skal være i følgeskab med voksen
I vinterferien kan hele familien få pulsen op på Krigsmuseet. Hvem er den hurtigste, stærkeste og mest udholdende?
Få svaret til Fit for Fight på Krigsmuseet. I seks sjove, militærinspirerede øvelser skal I udfordre jeres fysik og hinanden. Læs mere om Fit for Fight.


Opklar et mord fra Den kolde krig

Alder: 7-14 år
Tid og sted: 12.-16. februar, kl.11.00-14.00
Sted: Frederikssunds Museum
Find din indre detektiv frem, når Frederikssund Museum inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde og her gælder det om at samarbejde og holde øjne og ører åbne efter spor. Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem. Det er gratis for børn at deltage, mens entre for voksne koster 50 kroner.
Læs mere her.
 

Prøv kræfter med gadeidræt

Tid og sted: GAME Streetmekka København 12. februar 2020 kl. 10.00-15.00
GAME Streetmekka København inviterer hele familien til Gadedag. Her er der rig mulighed for at prøve kræfter med streetbasket, løbehjul, parkour, dans, rulleskøjter, gadefodbold, urban art og panna-fodbold i det overdækkede, asfalterede gadeidrætshus på Enghavevej.
Det bedste ved det hele er, at alle aktiviteterne er helt gratis!
Læs mere om aktiviteterne her
 

Fyn

 

Cirkus i Rosengårdscentret

Mandag til lørdag i vinterferien slår Rosengårdcenteret dørene op for en uge spækket med klovnerier, magi, akrobatik og søde dyr. Enoch’s Cirkus Show slår cirkusteltene op på torvet i centret og sørger for underholdning til både børn og voksne. Der er cirkusforestilling hver dag to gange om dagen klokken 13 og 16. Forestillingen varer ca. 40 minutter, og det er gratis at være med. Læs mere her.

 
Skøjtebane i Middelfart

I vinterferien forvandles volleybanerne i Havnegade til en skøjtebane. Find skøjterne frem og tag familien med på en skøjtetur med udsigt over Lillebælt. Det er helt gratis, dog skal man selv medbringe skøjter. Leje af skøjter koster 30 kr.  Læs mere 

 
Møntergården Museum

Møntergården museum har i vinterferien flere aktiviteter for børn og deres familier. Kig ind i livet som barn i slutningen af 1800-tallet, lav dig eget legetøj som i gamle dage eller lyt på gamle eventyr. Det er gratis for børn. Læs mere 
 

Vikingemuseeum i Ladby

 Besøg Vikingemuseet Ladby i vinterferien og find ud af hvordan vikingerne virkelig så ud. Vikingernes våben, tøj og accessories fortæller nemlig overraskende historier om kongernes, krigernes, kvindernes og trællenes liv for 1000 år siden. Gik alle krigere med ringbrynje, hjelm og langt hår? Var alle kvinder blodtørstige skjoldmøer med lange fletninger? Og var vikingekongerne pelsklædte, ubarberede og uvaskede? Og blev pjalteklædte trælle lænket og pisket? Entre er gratis for børn under 18. Læs mere her.
 
 

Arresten i Faborg

Besøg Arresten og bliv klogere på ret og straf. Her kommer du helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Her kan du blive klogere – også på dine egne holdninger til ret og straf. Hvornår spærrer vi folk inde? Hvordan er forholdene i en dansk arrest? og hvad er retfærdighed? Disse tanker melder sig på turen i fangegården, cellerne og retssalen. Gratis entre for børn under 18. Læs mere her.
 

Jylland

 

Kreativ vinterferie på Naturhistorisk Museum

Hvor: Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, Aarhus C 
Hvornår: 8. - 16. februar 
Besøg på Naturhistorisk Museum i vinterferien, når museet emmer af natur, hygge og kreativitet. Her kan I bl.a. se frem til at kigge museets dygtige konservatorer over skulderen, når de tager DNA-prøver fra mus, opleve spændende fordrag og gå på skattejagt rundt på museet. Alle aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt, og der er som altid gratis entré for børn og unge under 18.
Læs mere her
 

Vinterferie på AROS

Hvor: AROS, Aros Allé 2, Aarhus C 
Hvornår: 8. februar kl. 10.30- 15
Besøg AROS og vær med i et forrygende tegneshow, der bl.a. indeholder blyantsakrobatik, tegneøvelser og udfordringer med tape-tegninger. OBS: Arrangementet er henvendt børn over 8 år. Børn under 12 år kun ifølge med en voksen og koster 25 kr. pr. deltager. Læs mere her
 

Eventyrlig vinterferie

Hvor: FÆNGSLET, Fussingvej 8, Horsens 
Hvornår: 11. - 15. februar kl. 10-15
Kom med ind i en eventyrlig verden, når FÆNGSLET i vinterferien slår dørene op til en verden inspireret af "Alice i Eventyrland" med masser af aktiviteter for hele familien. Her kan I sammen opleve en udsmykket labyrint og møde underlige væsner såsom Tusindbenet Absolem eller Filurkatten Chess. Hattemageren og Vårharen holder ikke-fødselsdag i Harens Haven. Det er kun børn, der skal have billet, men oplevelsen anbefales ikke børn under 4 år. Læs mere her
 

Lys i vintermørket

Hvor: Den gamle by, Viborgvej 2, Aarhus C 
Hvornår: 8. - 16. februar kl. 10-16
Sæt en dag af i ferien og besøg Den Gamle By, der som noget særligt har planlagt en skattejagt for børnefamilier. Bliv klogere på lysets udvikling og se, om I kan finde alle de gemte lygter rundt omkring i de brostensbelagte gader og stræder. Skattejagten udleveres ved indgangen, og børn under 18 år er som altid gratis. Læs mere her

 

Tilbage i tiden

Hvor: Gammel Estrup Museum, Randersvej 2, Auning
Hvornår: 8. - 16. februar 
Læg vejen forbi Gammel Estrup i vinterferien, og oplev den enorme bogsamling greven på museet havde for 200 år siden - længe inden der fandtes iPads, smartphones og computere. Her kan I bladre i den flotte, gamle bogsamlingen fyldt med dyremotiver og bybilleder eller gå mere kreativt til bøgernes fine motiver ved at farvelægge historiske kobberstikke. Alle aktiviteterne er gratis at deltage i, når entréen er betalt, og i hele februar måned får man et gratis årskort med, når man køber billet. Læs mere her

 

Vinterferie i AQUA Akvarium & Dyrepark

Hvor: AQUA Akvarium & Dyrepark, Vejlsøvej 55, Silkeborg
Hvornår: 8. - 16. februar 
Dyk ned i den vidunderlige verden af havdyr og kom med indenfor, når AQUA slår dørene op for deres helt nye oplevelse af livet under vand. Som noget helt nyt er akvariets grundplan blevet forandret, og I har også mulighed for at hjælpe parkens dyrepassere med at fordre og aktivere dyrene. Aktiviteterne er gratis, når entréen er betalt. Læs mere her

 

Marselis dyrehave i Aarhus

Tag børnene med ud i naturen og kom helt tæt på både hjorte, dådyr og vildsvin i Dyrehaven i Aarhus. Lad børne fodre og klappe dyrene. Hvis der falder sne, er der også mulighed for at kælke i Dyrehaven. Entre er gratis. Læs mere her.
 

Stå på skøjter i Aalborg

Tag familien under armen og bevæg jer ud på glat is på skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg. Skøjtebanen har åbent fra klokken 12 til 20, og leje af skøjter koster 30 kroner. Nær skøjtebanen ligger caféer og spisesteder, som danner rammerne for en hyggelig stund i varmen efter en tur på isen. Læs mere her.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
14. juni 2021
Memox lancerer ny specialiseret spædbørnsindsats til udsatte og sårbare forældre
Memox er nu klar til at tilbyde Sikker Start. Det er en specialiseret indsats til udsatte spædbørnsforældre, som skal være med til at skabe en sikker ramme omkring spædbarnets trivsel og udvikling i det første altafgørende leveår.
Læs indlæg
2. juni 2021
Det gør en kæmpe forskel, når forældrene føler sig set og hørt
”Det er her i Danmark, vi skal bo og føre vores liv videre. Det er her, vi skal opdrage vores børn. Så det nytter ikke, at vi trækker værdier fra vores hjemland ned over hovedet på børnene, når det ikke giver mening for dem.”
Læs indlæg
25. maj 2021
Vi fortsætter kun vores indsatser, så længe det er nødvendigt
For knapt halvandet år siden skiftede socialrådgiver-uddannede Mona Zandi jobbet som leder i en kommunal børne- familieafdeling ud med en stilling som teamleder i Memox. Og hun er glad for at kunne konstatere, at gennemsigtighed, tillid og respekt er nøgleord i Memox’ samarbejde med kommunerne.
Læs indlæg
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Memox | Tlf. 22 53 33 17 | CVR: 37851582